Opinnot

Voit ilmoittautua samalla kertaa useammalle kurssille. 

Teatteritaiteen perusopintojen kokonaisuus muodostuu 500 oppitunnista, jonka suoritettuaan oppilas valmistuu opinnoista. Opinnot jakaantuvat 300 oppituntia yhteisiin opintoihin ja 200 oppituntia teemaopintoihin.

Teatteriryhmiä on lapsille ja nuorille.

  • Satuteatteri on tarkoitettu eskari ja 1.-2. luokkalaisille lapsille. Se on varhaisiän taidekasvatusta eikä kuulu laskennalliseen teatteritaiteen perusopetukseen. Opetusta järjestetään 30 oppituntia lukuvuodessa. 
  • Lasten teatteri 1 on tarkoitettu 3.-4. luokkalaisille lapsille. Opetus on teatteritaiteen perusopetusta. Opetusta järjestetään 75 oppituntia lukukaudessa, josta 50 oppituntia on yleisopintoja ja 25 teemaopintoja. 
  • Lasten teatteri 2 on tarkoitettu 5.-7. luokkalaisille. Opetus on teatteritaiteen perusopetusta. Opetusta järjestetään 75 oppituntia lukukaudessa, josta 50 oppituntia on yleisopintoja ja 25 teemaopintoja. 
  • Nuorten teatteri on tarkoitettu yläasteikäisille. Opetus on teatteritaiteen perusopetusta. Opetusta järjestetään 100 oppituntia lukukaudessa, josta 75 oppituntia on yleisopintoja ja 25 teemaopintoja. 

Oppitunnin pituus on 45 minuuttia.

Satuteatterissa opetusta järjestetään 15 kertaa syksyllä ja 15 kertaa keväällä. 

Lasten teatterissa opetusta järjestetään 17 kertaa syksyllä ja 20 kertaa keväällä. Tekninen läpimeno, kenraali ja esitys on laskettu opetuskertoihin mukaan. 

Nuorten teatterissa opetusta järjestetään 15 kertaa syksyllä ja 19 kertaa keväällä. Tekninen läpimeno, kenraali ja esitys on laskettu opetuskertoihin mukaan. 

Teatterin historia opetusta järjestetään verkko-opintoina. 

Jokaista lasten ja nuorten teatteriryhmää tulee käydä kaksi vuotta, jotta oppilas saa kaikki opinnot suoritettua. 

Opintojen rakenne ryhmissä

  • Lasten teatteri I: teatteri-ilmaisun perusteet I; ääni ja liike
  • Lasten teatteri II: ilmaisu ja improvisaatio; monologi
  • Nuorten teatteri I: ideasta esitykseksi (ryhmälähtöinen esitys; pienoisnäytelmä)
  • Nuorten teatteri II: tekstistä teatteriksi (dialogi; näytelmä)

Teemaopintoja kertyy 25 tuntia lukuvuodessa, jos käyt yhdellä viikottaisella ryhmätunnilla. Jotta saat teemaopintosi suoritettua suosittelemme toiseksi viikkotunniksi teatterin teoriaa. Teatterin teoriaa suositellaan 11-vuotiaasta (5. vuosiluokkalaisille) ylöspäin. Vaihtoehtoisesti voit osallistua kesäisin musiikkiteatterileirille, josta saat 25 tuntia teemaopintoja.

Porvoon teatterikoulun opetussuunnitelma suomeksi:

Borgå teaterskolans läroplan på svenska:

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close